ZF Summit - Bogza, mai îngrijorat de Hidroelectrica decât de alegerile din Grecia: Nu răspunzi la şmen cu alt şmen

Postat la 20 iunie 2012 17 afişări

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica este mai îngrijorătoare pentru România decât rezultatul alegerilor din Grecia, din cauza riscului reputaţional al statului, apreciază preşedintele Bancpost, Mihai Bogza, care spune că nu se răspune "la un şmen cu un şmen".

"Sunt mult mai îngrijorat când văd că o societate cu capital de stat intră în insolvenţă decât de rezultaul alegerilor din Grecia. Mă refer la Hidroelectrica (...) Iar acum, în cazul Hirdroelectrica, mă gândesc că o linie de raţionament pentru analiştii externi este că dacă o societate cu capital de stat şi una din cele mai mari intră în insolvenţă, mâine, poimâine vedem falimentul unei municipalităţi, şi în cele din urmă, de ce nu, un default pe titluri de stat", a spus Bogza la ZF Bankers Summit12. Bogza, fost viceguvernator al BNR, a arătat că atunci când a fost restructurat sectorul bancar "s-au ferit ca de foc" să declare băncile de stat în faliment (Bancorex şi Banca Agricolă), pentru că o astfel de măsură dă un semnal foarte prost, şi s-a ţinut cont în primul rând de riscul reputaţional al ţării.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
hidroelectrica,
bogza,
grecia,
bancpost
/actualitate/zf-summit-bogza-mai-ingrijorat-de-hidroelectrica-decat-de-alegerile-din-grecia-nu-raspunzi-la-smen-cu-alt-smen-9764817
9764817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.