Zelenski este resemnat: "Am realizat că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina"

Autor: Alexandru Stan Postat la 08 martie 2022 4558 afişări

Preşedintele Ucrainei îşi exprimă din nou dezamăgirea faţă de NATO. Acesta declară că alianţa nord-atlantică nu doreşte să accepte Ucraina de teama unui război direct cu Rusia.

Preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski şi-a exprimat anterior nemulţumirea faţă de NATO pentru că nu a instituit zona de interdicţie aeriană în Ucraina, scrie Mediafax.ro.

Recent a făcut noi declaraţii printr-un interviu cu  ABC News în care şi-a exprimat dezamăgirea şi chiar resemnarea: 

"Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce priveşte NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianţei îi este frică de o confruntare cu Federaţia Rusă. Ţara noastră oricum nu va cerşi în genunchi, iar eu nu sunt genul de preşedinte care să cerşească”, transmite preşedintele. 

Preşedintele Ucrainei crede că până la urmă, conflictul ruso-ucrainean s-ar putea încheia cu un compromis în privinţa cedării peninsulei Crimeea şi a regiunii Donbass către Federaţia Rusă. 

"Vorbesc de garanţii de securitate. Cred că putem discuta şi găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar şi republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepţia Federaţiei Ruse. Sunt gata pentru dialogare, dar nu pentru capitulare. ", a declarat Zelenski

Preşedintele ucrainean a transmis şi un mesaj pentru poporul american în limba engleză - Americanii ar trebui să ne înţeleagă ce înseamnă să lupţi pentru libertate. Pentru că întotdeauna americanii vorbesc despre libertate. Cred că ei îşi dau seama ce simţim că luptăm pentru libertate împotriva inamicului. Nu suntem prea diferiţi. Dacă ştiţi ce înseamnă libertatea, ajutaţi-ne!  Cred că putem învinge împreună!". 

Acesta susţine că dacă Rusia va ocupa Ucraina, pe termen lung va pierde pentru că ucrainenii vor organiza o insurgenţă anti-rusă şi se vor lupta. 

Într-un alt discurs desfăşurat ulterior, preşedintele ucrainean a învinovăţit Occidentul pentru decesele din Ucraina fiindcă refuză să închidă spaţiul aerian ucrainean şi să furnizeze avioane.

"Dacă lumea este pusă deoparte, se va pierde pe sine. Pentru totdeauna. Pentru că există valori necondiţionate. La fel pentru toată lumea. În primul rând, aceasta este viaţa. Dreptul la viaţă pentru toată lumea. Exact pentru asta luptăm în Ucraina. Exact de asta vor să ne priveze aceşti ocupanţi slabi. Asta trebuie să protejeze lumea", a transmis Zelenski. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
aderare,
nato,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.