Zelenski denunţă şantajul energetic: Rusia consideră gazul o armă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 aprilie 2022 16 afişări

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a spus miercuri seara că decizia Rusiei de a întrerupe livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria arată că „nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia”, potrivit The Guardian.

Zelenski denunţă şantajul energetic: Rusia consideră gazul o armă

„Conducerea Rusiei a lansat un nou şantaj energetic la adresa europenilor. Decizia de a întrerupe livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria este un alt argument în favoarea faptului că nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia”, a spus Zelenski.

Acesta consideră că Rusia foloseşte gazul ca pe o armă.

„Rusia consideră nu doar gazul, ci orice comerţ ca fiind o armă. Aşteaptă doar momentul în care poate folosi una sau alta pentru a-i şantaja politic pe europeni”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Compania rusă de stat Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze spre Polonia şi Bulgaria, întrucât cele două ţări au refuzat să achite importurile în ruble.

Decizia de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul „acţiunilor inamicale” ale Occidentului faţă de Rusia, a anunţat Administraţia Vladimir Putin, explicând că a stabilit plata gazelor în ruble ca reacţie la sancţiunile financiare masive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
gaz,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.