Zelenski a vorbit cu Macron despre situaţia conflictului şi i-a cerut noi sancţiuni contra Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 august 2022 42 afişări

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, marţi, că l-a informat pe omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, într-o conversaţie telefonică, despre situaţia de pe front şi i-a cerut înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Zelenski a vorbit cu Macron despre situaţia conflictului şi i-a cerut noi sancţiuni contra Rusiei

"Am continuat dialogul cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. L-am informat despre situaţia de pe front, despre terorismul nuclear de la Centrala Zaporojie. I-am mulţumit pentru asistenţa concretă în materie de apărare. Am discutat despre asistenţa macro-financiară şi despre provocările în materie de securitate alimentară. Trebuie să intensificăm sancţiunile împotriva Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter, conform cotidianului Le Monde.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de lansarea mai multor atacuri militare, în ultimele săptămâni, în zona Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată din martie sub controlul Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
franţa,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.