YouTube nu vrea să spună cu cât şi când îi va plăti pe cei care postează videoclipuri în România

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2013 386 afişări

„Unii oameni vor face câteva sute de dolari, alţii câteva milioane, depinde cât de bun este videoclipul, cât de mulţi oameni îl văd, dar şi de câte reclame atrage. Există foarte mulţi bani care pot fi făcuţi prin YouTube”, a declarat Mohmmad Gawdat, vicepreşedintele Google pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

YouTube nu vrea să spună cu cât şi când îi va plăti pe cei care postează videoclipuri în România

A fost singura informaţie despre monetizarea celor care postează conţinut pe platforma YouTube, la conferinţa de lansare a platformei în România. De asemenea, ei au ezitat când au fost întrebaţi când vor începe să fie plătiţi cei care postează videoclipuri din România pe platforma video: „poate să dureze de la câteva săptămâni până la câteva luni, depinde de conţinut, de contractele semnate, de toţi partenerii implicaţi.Nu avem niciun interes să păstrăm banii, vrem ca aceătia să se întoarcă la creator, iar creatorul îi va multiplica cu mai mult conţinut” au declarat reprezentanţii companiei.

Monetizarea diferă de la ţară la ţară, potrivit spuselor lui Gawdat: „Dacă faci un milion de vizualizări în Egipt, unde nu sunt atât de multe reclame şi agenţii de publicitate ca în Statele Unite, vei primi o sumă diferită de bani decât dacă faci un milion de vizualizări în Statele Unite“. Este foarte dificil de prevăzut câştigul deoarece „când advertiserii sunt interesaţi de un videoclip, YouTube face bani, iar atunci mai mulţi parteneri sunt interesaţi şi aşa mai departe”. Gawdat a  adăugat  că cea mai uşoară cale de a face bani este ca videoclipul să aibă succes în întreaga lume.

„Platforma YouTube România reprezintă o intrare în normalitate pentru comunitatea compozitorilor români“, care numără 7.700 de membri, pentru că aceştia va urma să fie plătiţi din vizualizările repertoriului personal încărcat pe YouTube datorită încheierii unui acord de licenţiere cu YouTube, potrivit lui Mircea Drăgan, membru în consiliul director al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music şi TVR au decis să publice pe YouTube.ro conţinut propriu şi au devenit primii parteneri ai companiei in România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
youtube,
videoclip,
romania,
continut,
platforma
/actualitate/youtube-nu-vrea-sa-spuna-cu-cat-si-cand-ii-va-plati-pe-cei-care-posteaza-videoclipuri-in-romania-10822258
10822258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.