WikiLeaks: Osama ben Laden nu a fost aruncat în mare. Trupul lui se află într-un laborator din SUA

Postat la 06 martie 2012 11 afişări

Cadavrul lui Osama ben Laden a fost, oficial, "depus" în apele din nordul Mării Arabiei, însă e-mailuri interne aparţinând agenţiei de analiză Stratfor, obţinute de grupul de hackeri Anonymous şi postate de WikiLeaks, sugerează că acesta a fost dus în Statele Unite ale Americii.

Conform versiunii oficiale, cadavrul liderului reţelei teroriste Al-Qaida a fost înfăşurat într-o pânză şi "eliberat" în apă de pe puntea USS Carl Vinson, la doar câteva ore după ce acesta a fost ucis pe 2 mai într-o operaţiune secretă a Statelor Unite, cu respectarea tradiţiei musulmane. Forţele americane au precizat că ben Laden a fost ucis într-un atac asupra complexului său din Abbottabad, un oraş-garnizoană din Pakistan, relatează site-ul Huffington Post.

Vicepreşedintele Stratfor Fred Burton afirmă într-un e-mail, trimis pe 2 mai 2011 la ora 5.26 (12.26, ora României), că "se pare că am luat cadavrul cu noi. Slavă Domnului".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WikiLeaks,
Osama ben Laden,
laborator
/actualitate/wikileaks-osama-ben-laden-nu-a-fost-aruncat-in-mare-trupul-lui-se-afla-intr-un-laborator-din-sua-9375114
9375114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.