Wikileaks: Liderii Aliantei DA, colaboratori respectati ai Ambasadei SUA - decembrie 2004

Postat la 29 martie 2011 11 afişări

O telegrama trimisa de Ambasada SUA la Washington pe 17 decembrie 2004, care ar fi fost obtinuta de Wikileaks, face o radiografie a noii puteri de la Bucuresti, mentionand ca cei care ulterior au primit functii in Guvern erau colaboratori vechi si respectati ai reprezentei SUA, noteaza Kamikaze.

In telegrama se nota, potrivit Kamikaze, ca liberalul Calin Popescu Tariceanu este un om de afaceri "de succes" si un membru PNL "respectat", desi nu e la fel de cunoscut ca Mircea Geoana, ministru de Externe in acel moment.

Functionarii ambasadei mentionau ca Tariceanu este "un tip comod, care chiar si in campania electorala a insistat ca zilele de odihna sa fie respectate". Despre colaborarea cu ambasada, se scrie, potrivit sursei, ca "Tariceanu e un interlocutor respectat si accesibil, care s-a intilnit regulat cu ofiteri ai Ambasadei inainte si in timpul campaniei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wikileaks,
Alianta DA,
SUA
/actualitate/wikileaks-liderii-aliantei-da-colaboratori-respectati-ai-ambasadei-sua-decembrie-2004-8108363
8108363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.