Wikileaks: Geoana i-a spus ambasadorului SUA ca Maior il implorase sa nu-l nominalizeze la sefia SRI

Postat la 29 martie 2011 9 afişări

Mircea Geoana i-a telefonat ambasadorului SUA, in 2006, spunandu-i, printre altele, ca George Maior "il implorase" sa nu-l nominalizeze la conducerea SRI, deoarece "va fi rupt in bucati" pe perioada procesului de confirmare, potrivit unei note atribuite Wikileaks si publicata de "Jurnalul National".

Nota diplomatica citata de "Jurnalul National" si atribuita Wikileaks dateaza din 26 septembrie 2006 si se refera la nominalizarea lui George Maior pentru functia de director al SRI.

"Geoana i-a telefonat ambasadorului la 26 septembrie pentru a lauda alegerile facute de presedintele Basescu pentru cele doua functii (se refera la nominalizarea lui George Maior la conducerea SRI si a lui Claudiu Saftoiu la conducerea SIE - n.r.), notand ca amandoi sunt tineri, fara nicio legatura cu Securitatea lui Ceausescu. Geoana a spus ca Maior «il implorase» sa nu fie nominalizat pentru functia de director SRI, spunand ca «va fi rupt in bucati» din punct de vedere politic in timpul procesului de confirmare", potrivit documentului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wikileaks,
Geoana,
ambasador,
SUA
/actualitate/wikileaks-geoana-i-a-spus-ambasadorului-sua-ca-maior-il-implorase-sa-nu-l-nominalizeze-la-sefia-sri-8108986
8108986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.