Whirlpool Corporation o numeşte pe Estera Berrozpe CEO pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Autor: Anca Barbulescu Postat la 18 martie 2013 33 afişări

Whirlpool Corporation a anunţat numirea Estherei Berrozpe ca preşedinte al companiei pe regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) precum şi ca preşedinte al comitetului executiv al companiei. Esther Berrozpe deţine în prezent funcţia de vice-preşedinte al companiei pentru pieţele europene din regiunea EMEA. Berrozpe va ocua noua poziţie în companie începând cu 1 mai 2013.

Whirlpool Corporation o numeşte pe Estera Berrozpe CEO pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

”Esther re o experienţă bogată în ceea ce priveşte activitatea companiei în Europa cât şi în America de Nord, ceea ce o face persoana potrivită  pentru a conduce operaţiunile grupului la nivel european”, a declarat Jeff Fettig, Preşedinte şi CEO al Whirlpool Corporation.

Berrozpe îl înlocuieşte pe Jose Drummond care se va întoarce în Brazilia din motive personale şi îşi va continua rolul de preşedinte în Consiliului Director Whirlpool SA Brazilia până la sfârşitul anului.

Berrozpe a devenit Vice-Preşedinte al pieţelor europene EMEA în august 2012. înainte de a ocupa această funcţie, ea a fost vice-preşedinte de brand şi produs pentru regiunea America de Nord (ANR). Ea s-a alăturat Whirlpool Corporation în iunie 2000 şi a avut diverse poziţii cu importanţă din ce în ce mai sporită în departamentele de trade marketing, produs şi brand leadership în Europa şi în America de Nord. Berrozpe deţine o diplomă de licenţă şi un masterat în cadrul Universităţii Deusto din Spania. Esther Berrozpe a studiat, de asemenea, Economie şi Afaceri Internaţionale la Università degli Studi di Bergamo, în Italia.

Cu aproximativ 11.500 de angajaţi, o prezenţă de vânzări în peste 30 de ţări europene şi centre de producţie în şase ţări, Whirlpool EMEA este o filială deţinută în întregime de Whirlpool Corporation. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 18,1 miliarde de dolari în 2012, 68.000 de angajaţi şi 67 de centre de producţie şi cercetare, Whirlpool Corporation este liderul mondial în fabricarea şi comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni. Compania comercializează mărcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp,  Bauknecht şi alte branduri importante pentru consumatori în aproape fiecare ţară din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/whirlpool-corporation-o-numeste-pe-estera-berrozpe-ceo-pe-europa-orientul-mijlociu-si-africa-10673665
10673665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.