WhatsApp amână actualizarea politicii de confidenţialitate, după reacţiile utilizatorilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 ianuarie 2021 143 afişări

WhatsApp a amânat o actualizare a politicii de confidenţialitate care a cauzat confuzie şi reacţii ale utilizatorilor, din cauza temerilor că Facebook, proprietarul aplicaţiei de mesagerie, va primi mai multe date personale, anunţă CNBC.

WhatsApp amână actualizarea politicii de confidenţialitate, după reacţiile utilizatorilor

„Au existat multe dezinformări care ne îngrijorează şi vrem să îi ajutăm pe toţi să înţeleagă principiile şi faptele noastre ”, a spus WhatsApp într-o postare pe blog, în weekend.

Actualizările se referă la funcţiile care permit utilizatorilor să trimită mesaje şi să interacţioneze cu companiile pe WhatsApp. Anul trecut, Facebook a anunţat că firmele care folosesc WhatsApp ar putea stoca şi gestiona convorbilirile cu clienţii folosind infrastructura Facebook.

Astfel, o companie poate vedea conţinutul mesajelor şi poate utiliza aceste informaţii în scopuri de marketing, care ar putea include publicitate pe Facebook.

WhatsApp trebuia să înceapă să solicitate utilizatorilor pe 8 februarie să accepte termenii actualizaţi pentru a continua să utilizeze aplicaţia. Dar Facebook a spus că acum amînă data. Nimeni nu va avea contul suspendat sau şters pe 8 februarie, a adăugat Facebook. Oamenii vor avea „treptat” şansa de a-şi revizui politica de confidenţialitate „în ritmul lor” înainte ca noile opţiuni să fie disponibile, pe 15 mai.

Actualizările de confidenţialitate au cauzat „confuzie”, a spus WhatsApp. Mulţi utilizatori au considerat că aplicaţia va partaja mai multe date, inclusiv mesaje, cu Facebook.

Din 2016, WhatsApp a împărtăşit anumite date cu Facebook, cum ar fi numărul de telefon. Dar conţinutul mesajelor nu poate fi vizualizat de WhatsApp sau Facebook, pentru că sunt criptate, fapt care nu se schimbă.

Cu toate acestea, utilizatorii preocupaţi de confidenţialitatea lor s-au îndreptat spre aplicaţiile de mesagerie rivale Signal şi Telegram. Aceste două aplicaţii se definesc drept fiind axate pe confidenţialitate şi ambele au raportat creşterea numărului de utilizatori.

Sâmbătă, Signal a suferit chiar o întrerupere din cauza afluxului de utilizatori. Signal a spus că „adaugă noi servere şi capacitate suplimentară într-un ritm record în fiecare zi” iar aplicaţia a revenit online duminică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
whatsapp,
confidenţialitate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.