Website-ul, blogul şi social media, principalele unelte de promovare ale antreprenorilor

Postat la 12 aprilie 2013 83 afişări

60% dintre antreprenori au un plan de comunicare. Dintre ei, doar 30% apelează la servicii specializate, restul de 70% fiind arhitecţii propriului plan de promovare. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat în cadrul agenţiei de PR Confident Communications.

Studiul, care vizează apetenţa antreprenorilor pentru externalizarea serviciilor de relaţii publice şi comunicare, a fost făcut în perioada ianuarie – februarie 2013, prin interviuri cu 50 de antreprenori (IMM-uri) din domenii precum consultanţă în management, avocatură, modă, resurse umane, fonduri europene, executive search, industria ospitalităţii, educaţie, servicii medicale şi turism. Companiile  incluse în studiu au între 20 şi 100 de angajaţi şi cifre de afaceri cuprinse între 1 – 2 milioane de euro.

Canalele de comunicare considerate cele mai utile sunt website-ul, blog-ul şi social media (40%), urmate de relaţiile cu presa (35%) şi parteneriatele strategice/cross marketing (25%).

Aşa cum reiese din studiu, antreprenorii sunt de acord că principalul rol al relaţiilor publice este acela de a creşte notorietatea (45%), reputaţia şi credibilitatea companiei (30%), în timp ce 25% consideră că PR-ul ar trebui să aibă un impact direct în vânzări.

În ceea ce priveşte criteriile pe baza cărora antreprenorii intervievaţi îşi aleg agenţiile de comunicare, cel mai mare impact îl au referinţele personale (40%), urmate de portofoliul de clienţi al agenţiei (35%), de întâlnirile în persoană (20%) şi serviciile oferite (5%).

Taxa lunară de agenţie pe care antreprenorii sunt dispuşi să o plătească este de 1000 -2500 E (65%), 500 -1000 E (25%), 3000 - 4000 E (10%).

“Considerăm că antreprenorii cu afaceri mici-medii sunt o nişă care nu este exploatată îndeajuns de agenţiile de comunicare şi am iniţiat acest studiu calitativ tocmai pentru a afla direct de la ei care sunt percepţia şi cunoştinţele lor referitoare la serviciile de comunicare specializată. Totodată studiul a venit ca urmare a viziunii unor antreprenori prin care PR-ul, ca să merite investiţia, ar trebui să însemne vânzare imediată, sau că PR-ul nu are un loc important în creşterea afacerii care a ajuns la o poziţie stabilă în piaţă doar prin eforturile antreprenorului“, declară Mara Gojgar, Managing Partner Confident Communications.

Cu toate acestea, 90% dintre respondenţi sunt de acord că serviciile de relaţii publice specializate i-ar ajuta în creşterea afacerii.

Studiul a fost realizat la iniţiativa Confident Communications şi implementat cu ajutorul companiei de cercetare de piaţă B2B Trendelligent (www.trendelligent.ro).

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/website-ul-blogul-si-social-media-principalele-unelte-de-promovare-ale-antreprenorilor-10740272
10740272
comments powered by Disqus
Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China? Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia
MonitorulPartidelor
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.