Washington Post: Riscul de afecţiuni cardiace la vaccinul Moderna este mai mare decât se credea iniţial

Postat la 20 august 2021 553 afişări

Washington Post: Riscul de afecţiuni cardiace la vaccinul Moderna este mai mare decât se credea iniţial

Oficialii americani din domeniul sănătăţii investighează mai multe date conform cărora vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar putea fi legat de un risc mai mare de afecţiuni cardiace rare la adulţii mai tineri decât se credea anterior, a informat Washington Post.

Sursa citată spune că este prea devreme pentru ca autorităţile de reglementare să ajungă la o concluzie şi că este necesară o analiză suplimentară înainte de a se face orice recomandare.

În iunie, autorităţile de reglementare au adăugat un avertisment care însoţeşte vaccinurile ARNm produse de Moderna şi Pfizer pentru a semnala riscul rar de inflamaţie cardiacă observat în primul rând la bărbaţii tineri. Cu toate acestea, au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşească cu mult riscurile.

S-ar putea să existe o incidenţă de 2,5 ori mai mare a miocarditei la cei care primesc vaccinul Moderna în comparaţie cu vaccinul Pfizer, scrie Washington Post citând date din raport. Datele sugerează că riscul cel mai mare îl prezintă bărbaţii cu vârsta sub 30 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.