Washington Post: NSA a încălcat legea de mii de ori. INFRACŢIUNILE dezvăluite de documente secrete ale lui Edward Snowden

Postat la 16 august 2013 50 afişări

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a încălcat de "mii" de ori legile privind respectarea vieţii private după ce a primit noi compentenţe în urmă cu cinci ani, relatează Washington Post pe site-ul său de Internet.

Washington Post: NSA a încălcat legea de mii de ori. INFRACŢIUNILE dezvăluite de documente secrete ale lui Edward Snowden

 Aceste infracţiuni au fost dezvăluite de un audit intern şi alte documente secrete, care au fost furnizate cotidianului de fostul consultant american Edward Snowden.

Unul dintre documentele citate de Washington Post arată că NSA le-a ordonat echipelor sale să falsifice rapoartele adresate Departamentului Justiţiei şi Biroului directorului serviciilor naţionale de informaţii, înlocuind unele detalii cu termeni mai generali.

Potrivit cotidianului, NSA a ascuns, într-un caz, supravegherea neintenţionată a mai multor americani.

Astfel, în 2008, un "număr mare" de apeluri telefonice iniţiate din Washington au fost supravegheate după o eroare de programare care a inversat prefixul zonei capitalei americane (202) cu cel al Egiptului (20).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/washington-post-nsa-a-incalcat-legea-de-mii-de-ori-infractiunile-dezvaluite-de-documente-secrete-ale-lui-edward-snowden-11255930
11255930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.