Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din toate timpurile, a pariat de la începutul anului 51 de miliarde de dolari pe piaţa bursieră americană

Autor: Ştefan Stan Postat la 30 aprilie 2022 152 afişări

Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din toate timpurile, a pariat de la începutul anului 51 de miliarde de dolari pe piaţa bursieră americană

Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a pariat mult pe piaţa bursieră americană în primul trimestru, cumpărând acţiuni în valoare de 51,1 miliarde de dolari, în timp ce acesta a pus la lucru acumularea de lichidităţi a vastului conglomerat, în condiţiile în care pieţele financiare au scăzut de la cote record.

Este o schimbare dramatică faţă de un investitor care a fost un vânzător de acţiuni în ultimii doi ani, avertizând asupra evaluărilor ridicate şi a puţinelor lucruri de pe piaţă care ar putea genera randamente substanţiale.

Dar pieţele financiare globale au slăbit în ultimele luni, în condiţiile în care Rusia a invadat Ucraina şi temerile legate de o încetinire a economiei chineze au zdruncinat încrederea investitorilor.

Acest lucru i-a oferit o intrare mai atractivă, potrivit analiştilor şi investitorilor care au fost încălziţi de votul de încredere în piaţa bursieră din partea aşa-numitului Oracol din Omaha.

Ritmul furibund al achiziţiilor de acţiuni a fost suficient pentru a pune o adâncitură în teancul de numerar al Berkshire, pe care Buffett l-a comparat adesea cu un tezaur de război. Numerarul a scăzut la 106,3 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, de la puţin sub 147 miliarde de dolari la sfârşitul anului. Raportul privind primul trimestru al companiei a arătat că aceasta a vândut acţiuni în valoare de 9,7 miliarde de dolari în această perioadă, ceea ce indică faptul că a fost un cumpărător net de acţiuni în valoare de 41 de miliarde de dolari la începutul anului - unul dintre cele mai active trimestre din istoria sa recentă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
warren buffett,
investitor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.