Wall Street Journal: România merge pe un drum politic riscant, putând ajunge să se confrunte cu probleme economice

Postat la 13 iulie 2012 5 afişări

România merge "pe un drum politic riscant", scrie Wall Street Journal, notând că Bucureştiul a ales "o perioadă nefastă" pentru a intra în "instabilitate politică", riscul fiind pierderea liniei de finanţare asigurată de FMI, UE şi BM, situaţie care ar genera probleme economice.

"România a ales o perioadă nefastă pentru a căpăta reputaţia de instabilitate politică. Premierul Victor Ponta a fost convocat la Bruxelles joi, după o serie de atacuri la adresa Constituţiei care au culminat cu iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Tensiunile deja s-au transmis investitorilor: leul a scăzut cu 2% în raport cu euro luna aceasta. Însă acesta s-ar putea dovedi doar vârful aisbergului dacă domnul Ponta va continua această strategie riscantă", comentează Wall Street Journal.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
wsj,
analiza,
politica
/actualitate/wall-street-journal-romania-merge-pe-un-drum-politic-riscant-putand-ajunge-sa-se-confrunte-cu-probleme-economice-9858201
9858201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.