VREMEA până pe 26 mai. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până la sfârşitul lunii în fiecare regiune din ţară

Postat la 13 mai 2013 24 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 13 - 26 mai, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

VREMEA până pe 26 mai. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până la sfârşitul lunii în fiecare regiune din ţară

 Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului, astfel încât maximele se vor situa uşor sub normele climatologice ale perioadei, până la 16...17 grade. Intervalul 16-18 mai va fi caracterizat de o încălzire a vremii, cu maxime ce vor atinge valori medii maxime în jur de 28 de grade şi minime de 15...16 grade, urmând o scădere treptată a acestora până spre 23...25 de grade în ultima parte a intervalului.

Ploile, mai ales averse, vor fi prezente în cea mai mare parte a intervalului, cu o frecvenţă mai mare în primele două zile şi din nou în partea a doua a acestuia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vremea-pana-pe-26-mai-ce-temperaturi-vor-fi-si-cat-va-ploua-pana-la-sfarsitul-lunii-in-fiecare-regiune-din-tara-10873701
10873701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.