VREMEA până pe 16 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării

Postat la 04 iunie 2013 53 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 3 - 16 iunie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

VREMEA până pe 16 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării

 Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru început de iunie, dar în intervalul 5 – 10 iunie temperaturile vor creşte treptat, atingând valori medii de 25 de grade ziua şi 14 grade noaptea, cu 5...6 grade mai ridicate decât la începutul perioadei de prognoză. În cea de a doua săptămână regimul termic se va menţine relativ constant, cu uşoare variaţii, de 1...2 grade în plus sau în minus, pe parcursul saptămânii.

Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse vor fi în intervalul 10 – 13 iunie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vremea-pana-pe-16-iunie-ce-temperaturi-vor-fi-si-cat-va-ploua-in-fiecare-regiune-a-tarii-10924019
10924019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.