Vremea in ianuarie: ninsori si temperaturi extreme, pe alocuri. Marti, minus 24 de grade celsius

Postat la 03 ianuarie 2011 15 afişări

Luna aceasta nu ne va rezerva surprize fata de anii trecuti: vom avea temperaturi apropiate de normalele perioadei in marea parte a regiunilor, respectiv minus 3,1 grade Celsius, in medie, potrivit ANM.

Exceptie ar putea face partea de nord si de centru, unde ar fi ceva mai frig decat in restul tarii. "Nu este exclusa posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv", arata un raport ANM din luna noiembrie. Extremele, insa, fie ger, fie zapada abundenta, pot fi prevazute exact doar cu zece zile inainte de a se produce.

Specialistii au explicat ca, in ciuda faptului ca media precipitatiilor pentru luna ianuarie este de 40 de litri pe metrul patrat, pe alocuri ar mai putea sa cada si precipitatii de 80 de litri pe metrul patrat. Altfel, regimul termic al lunii poate depasi valorile normale in cea mai mare parte a tarii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vremea-in-ianuarie-ninsori-si-temperaturi-extreme-pe-alocuri-marti-minus-24-de-grade-celsius-7858760
7858760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.