Vosganian: Trebuie să refacem manualul de geografie economică, să ne ajute la dezvoltarea industriei

Postat la 02 aprilie 2013 29 afişări

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat marţi că vrea să refacă manualul de geografie economică şi hărţile economice ale României, dispărute din şcoli în ultimii ani, pentru a şti de unde trebuie pornit atunci când se doreşte dezvoltarea industriei.

Vosganian: Trebuie să refacem manualul de geografie economică, să ne ajute la dezvoltarea industriei

 "Hărţile economice ale României au dispărut din şcoli şi din birouri. A dispărut, de asemenea, manualul de geografie economică. Noi trebuie să refacem acest manual ca să ştim exact când vrem să dezvoltăm industria, de unde trebuie să plecăm. Industria românească nu este numai cazul Oltchim sau Mechel", a afirmat Vosganian la o conferinţă pe tema reindustrializării României.

El a menţionat că există companii puternice în România care constituie o bază promiţătoare pentru industrie, însă dintre cele 23 de mari domenii industriale, 17 se găsesc într-o proporţie ridicată într-un mare decalaj de competitiviate faţă de Uniunea Europeană.

"Din fericire, avem investiţii străine în România. Din păcate, cea mai mare parte a lor înregistrază un decalaj de competitivitate faţă de unităţilor lor din alte ţări", a mai spus Vosganian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vosganian-trebuie-sa-refacem-manualul-de-geografie-economica-sa-ne-ajute-la-dezvoltarea-industriei-10706117
10706117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.