Vosganian: Oltchim e un aeroplan prăbuşit, model de neseparare a interesului public de cel privat

Postat la 16 martie 2013 21 afişări

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, afirmă că, deşi Oltchim este un "aeroplan prăbuşit" şi un "model pentru felul în care administraţia de stat nu reuşeşte să separe interesul public de interesul privat", speră totuşi în salvarea combinatului.

Vosganian: Oltchim e un aeroplan prăbuşit, model de neseparare a interesului public de cel privat

 "Oltchim este model pentru felul în care administraţia de stat nu reuşeşte să separe interesul public de interesul privat şi eficienţa economică de eficienţa conjuncturală. Dacă ar fi să facem o teză de doctorat pe ineficienţa sectorului de stat, trebuie să căutăm în cutia neagră a acestui aeroplan prăbuşit care e Oltchim.

Găsim tot acolo, de la căpuşare şi oligarhie până la mituirea sindicatelor şi subevaluarea producţiei vândute, investiţii greşite, utilizarea unor modalităţi de marketing care să sugrume, să decapitalizeze compania, tot găsim acolo", a afirmat, vineri, la Bistriţa, Varujan Vosganian, răspunzând observaţiei unui jurnalist legată de industrie şi de Oltchim.

În opinia lui Vosganian, există "o mare emoţie" în legătură cu Oltchim deoarece este singura unitate economică mare de stat care a rămas.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vosganian-oltchim-e-un-aeroplan-prabusit-model-de-neseparare-a-interesului-public-de-cel-privat-10671604
10671604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.