Volkswagen şi BMW raportează vânzări record pentru primul trimestru

Postat la 11 aprilie 2012 18 afişări

Producătorii auto germani Volkswagen şi BMW şi-au depăşit propriile recorduri de vânzări pentru primul trimestru, întrucât cererea puternică pentru maşini de lux din Statele Unite şi China a susţinut vânzările, compensând şi evoluţia mai slabă a pieţei europene, potrivit Wall Street Journal.

Cererea pentru maşini din clasa premium a continuat să crească în China, chiar şi în contextul declinului pieţei auto chineze cu 1,3%, la 3,77 milioane de unităţi, potrivit ultimelor date din industrie, publicate miercuri.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a anunţat un avans de 11% al vânzărilor în primul trimestru, la nivelul record de 1,36 milioane de maşini. Avansul de 13% din China şi creşterea de 41% din SUA au susţinut vânzările, în timp ce în Europa, excluzând Germania, grupul a avut un declin de 3,7%.

"În timp ce situaţia de pe pieţele europene rămâne dificilă, am înregistrat creştere semnificativă în Asia şi America de Nord", a declarat şeful de vânzări al Volkswagen, Christian Klingler.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Volkswagen,
BMW,
vânzăr
/actualitate/volkswagen-si-bmw-raporteaza-vanzari-record-pentru-primul-trimestru-9510795
9510795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.