Volkswagen rezolva problema benzinei scumpe. A inventat o masina “terifianta”, care consuma numai 0,9 litri la suta de kilometri

Postat la 16 iulie 2013 58 afişări

Pentru a raspunde cererii in crestere pentru autovehicule eficiente, Volkswagen lanseaza o noua masina concept. Este vorba de un hibrid electric, care consuma mai putin de un litru la suta de kilometri, scrie International Business Times.

Volkswagen rezolva problema benzinei scumpe. A inventat o masina “terifianta”, care consuma numai 0,9 litri la suta de kilometri

 Modelul S de la Tesla si masinile bazate pe celule cu hidrogen de la Honda si General Motors au de acum un concurent serios.

Volkswagen XL1 consuma, in medie, 0,9 litri de benzina pentru fiecare o suta de kilometri parcursi, datorita caroseriei foarte usoare.

Un alt factor cheie care a dus la aceasta performanta este forma sa aerodinamica. Masina cantareste sub 800 kg. Prin comparatie, greutatea Toyotei Prius, unul dintre primul autovehicule din acest segment, depaseste 1,3 tone.

Rotile de la Volkswagen XL1 sunt la fel de subtiri precum cele ale unei motociclete, imbracate in cauciuc Michelin, iar usile se deschid in sus. Sasiul este si el unul special, o singura piesa modelata din fibra de carbon.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volkswagen-rezolva-problema-benzinei-scumpe-a-inventat-o-masina-terifianta-care-consuma-numai-0-9-litri-la-suta-de-kilometri-11125554
11125554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.