Vodka şi whiskey-ul, băuturile preferate pe piaţa autohtonă

Autor: Ioana Matei Postat la 13 mai 2013 369 afişări

Photos Photiades Distributors România(PPD), cel mai mare distribuitor de băuturi alcoolice importate premium şi super-premium de pe piaţă, anunţă venituri de peste 26.1 milioane de euro pentru anul 2012, o creştere de 15% faţă de anul trecut. Profitabilitatea a rămas la un nivel comparabil cu 2011, de aproximativ 2 milioane de euro, ceea ce reprezintă media pieţei pentru băuturile alcoolice importate

Vodka şi whiskey-ul, băuturile preferate pe piaţa autohtonă

Volumul total vândut în 2012 a crescut la 1,94 milioane de litri, o creştere de peste 7% comparativ cu 2011.

Rezultatele obţinute de PPD România în anul 2012 au fost influenţate de lansarea brandului propriu de vodkă, Tazovski Vodka, precum şi de performanţa brandurilor de renume la nivel mondial din portofoliul său, cum ar fi Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys şi altele.

“Odată cu evoluţia si diversificarea preferinţelor românilor pentru băuturi alcoolice de calitate, piaţa băuturilor alcoolice importate va fi în continuă expansiune. Acesta este motivul pentru care intenţionăm să diversificăm portofoliul nostru de branduri, dar şi să le susţinem în continuare pe cele deja existente. De asemenea, vom pune în continuare accent pe dezvoltarea relaţiilor cu partenerii şi clienţii noştri, astfel încât să ne putem creşte cota de piaţă", a declarat Nikolas Xystouris, Director General PPD România.

Whiskey-ul J&B a rămas în topul preferinţelor românilor şi reprezintă 50% din vânzările totale de whiskey ale PPD România. În timp ce vodka şi whiskey-ul rămân băuturile alcoolice preferate ale românilor, reprezentanţii PPD România consideră că cererea pentru băuturi precum romul şi tequila va creşte începând cu acest an, urmând tendinţele la nivel european.

Prezentă pe piaţa din România din 2007 şi parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este cel mai mare distribuitor de produse de alcool premium si super-premium de pe piaţa locală şi partener al producătorului de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium. Alături de Diageo şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium şi super-premium precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, precum şi propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.

PPG este prezentă în România, Grecia, Cipru, Croaţia şi Slovenia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vodka-si-whiskey-ul-bauturile-preferate-pe-piata-autohtona-10873932
10873932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.