Vodafone România extinde activitatea centrului regional de operaţiuni de reţea NOC din Capitală

Postat la 18 martie 2013 185 afişări

Operatorul de telecomunicaţii Vodafone România preia în cadrul centrului regional de operaţiuni de reţea Danubius, pe scurt NOC (network operations center) operaţiunile de reţea din alte trei ţări, Olanda, Cehia şi Albania, care se adaugă celor pentru România, Italia, Grecia şi Germania.

Vodafone România extinde activitatea centrului regional de operaţiuni de reţea NOC din Capitală

NOC deserveşte în total şapte reţele de telecomunicaţii 2G, 3G şi 4G ale Vodafone din Europa, monitorizând şi gestionând incidentele de reţea pentru serviciile de voce şi date. Centrul de operaţiuni de reţea numără 250 de angajaţi, cu o împărţire pe sexe aproximativ egală şi cu vârsta medie de 29 de ani.

ncepând din iulie 2011, NOC a asigurat progresiv servicii pentru patru reţele, iar până la începutul lunii aprilie vor fi integrate şi activităţile pentru reţelele din Olanda, Cehia şi Albania. n prezent, numărul total de clienţi ai celor şapte reţele monitorizate din centrul de la Bucureşti este de 90 de milioane.

Operatorul britanic mai deţine un centru de operaţiuni de reţea similar, însă de dimensiuni mai reduse, la Lisabona, în Portugalia, care deserveşte Portugalia, Spania, Marea Britanie şi Irlanda, în timp ce restul ţărilor gestionează independent operaţiunile de reţea. Planurile companiei pentru anul fiscal în curs, care se încheie în martie 2014, vizează extinderea activităţilor celor două centre de operaţiuni pentru toate ţările europene unde este prezent grupul de telecomunicaţii, România urmând să preia încă două ţări, potrivit lui Giovanni Chiarelli, CTO al Vodafone România, care estimează că necesarul de personal în acest sens nu va depăşi 50 de oameni.

Centrul Danubius este localizat în două sedii tehnice din Bucureşti - Pipera şi Avrig – şi dispune de o infrastructură solidă, specifică acestei activităţi, care include: generatoare electrice de urgenţă, reţea de transmisiuni alternative (prin PBX, mobil, satelit şi internet), precum şi un sistem ridicat de securitate pentru transmisiile de date. n termeni tehnici, NOC conectează peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare. Dotarea tehnică şi amenajarea centrului Danubius au fost realizate în urma unei investiţii semnificative, însă compania nu a dat detalii în acest sens.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vodafone-romania-extinde-activitatea-centrului-regional-de-operatiuni-de-retea-noc-din-capitala-10673721
10673721
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.