Vodafone: Minus 35.000 de clienti si 9% din venituri

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 03 februarie 2011 12 afişări

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania a incheiat ultimul trimestru al anului trecut cu venituri din servicii cu 9% mai mici decat in perioada similara a anului prececent. Numarul ce clienti – 9,8 milioane – a fost mai mare fata de ultimele trei luni din 2009, dar in scadere fata de situatia de la finalul lunii septembrie.

Veniturile din servicii au scăzut în perioada octombrie-decembire cu 9% fata de acelasi trimestru al anului anterior. Operatorul a incheiat perioada cu 9,8 de milioane de clienti, cu 35.000 mai putini fata de trimestrul precedent, dar cu 141.000 de clienti in plus prin comparatie cu ultimele trei luni din 2009.

Venitul mediu pe utilizator a fost de 6,2 euro, potrivit datelor publicate de companie, in continua scadere fata de anii trecuti. O explicatie ar fi insa si faptul ca operatorul a reclasificat anumite categorii de venituri care au avut efecte asupra modului de calcul al acestui indicator. Eliminand aceste ajustari contabile, in perioada iulie-septembrie, ARPU Vodafone a fost de 6,7 euro. |n ultimele trei luni din 2009, venitul mediu pe utilizator a fost de 7,6 euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
clienti,
venituri,
vodafone
/actualitate/vodafone-minus-35-000-de-clienti-si-9-din-venituri-7946943
7946943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.