Vladimir Putin va candida pentru UN NOU MANDAT de preşedinte al Rusiei

Postat la 06 decembrie 2017 101 afişări

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat miercuri după-amiază că va candida pentru un nou mandat în anul 2018, informează site-ul agenţiei Tass.

Vladimir Putin va candida pentru UN NOU MANDAT de preşedinte al Rusiei

"Da, voi candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse", a declarat Vladimir Putin.

Rusia va organiza alegeri prezidenţiale pe 18 martie 2018.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev.

Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018. Potrivit Constituţiei Rusiei, orice preşedinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar, după o pauză de un mandat, poate candida din nou. Practic, Vladimir Putin va putea obţine un nou mandat, pentru perioada 2018-2024.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, peste 80% dintre cetăţenii ruşi susţin politicile lui Vladimir Putin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.