Vladimir Putin semnează legea care îi va permite să candideze pentru încă două mandate. Preşedintele rus ar putea rămâne în funcţie până în 2036

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 05 aprilie 2021 45 afişări

Vladimir Putin semnează legea care îi va permite să candideze pentru încă două mandate. Preşedintele rus ar putea rămâne în funcţie până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care îi va permite să candideze pentru încă două mandate, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul oficial al guvernului, citată de Reuters.

Legislaţia a fost aprobată luna trecută de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

Actualul mandat al lui Putin expiră în 2024, însă liderul de la Kremlin va putea rămâne în funcţie până în 2036 în situaţia în care se va decide să candideze din nou. Fiind născut în 1952, Vladimir Putin ar putea împlini 93 de ani în 2036.

Între timp, preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat „sprijinul neclintit” al Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei, care acuzase anterior Rusia de mobilizarea a mii de militari la frontieră şi în peninsula Crimeea, anexată de ruşi în urmă cu şapte ani.

De asemenea, săptămână trecută, Kremlinul a impus oficial preinstalarea unui software rusesc pentru toate dispozitivele smart din Rusia. Autorităţile consideră că legea reprezintă o nouă modalitate prin care companiile locale de software vor putea concura cu firmele internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vladimir putin,
candidati,
lege,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.