Vladimir Putin răbufneşte şi atacă Occidentul

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 martie 2022 62 afişări

Vladimir Putin răbufneşte şi atacă Occidentul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, vineri, ţările occidentale că vor să anuleze cultura rusă, printr-o campanie de boicotare a personalităţilor şi evenimentelor culturale ruse, comparând actuala situaţie cu acţiunile Germaniei naziste, acum aproape 90 de ani.

Preşedinţia Rusiei a decernat vineri Premiile pentru Literatură şi Artă la categoria tineret, iar Vladimir Putin a participat la eveniment.

"Este suficient să menţionez fenomenul denumit «cultura anulării». Este vorba despre stigmatizare publică, acţiuni de boicot, reducerea totală la tăcere, ştergerea faptelor, cărţilor, numelor personalităţilor istorice, scriitorilor, oamenilor care nu se încadrează în modelul modern absurd. Încearcă să şteargă istoria de o mie de ani a unei naţiuni, a poporului nostru", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia de presă Interfax.

"Ultima dată, naziştii din Germania, acum aproape 90 de ani, au efectuat o astfel de campanie de distrugere a unei culturi indezirabile. Ne amintim bine de imaginile cărţilor arse în locuri publice", a subliniat preşedintele Rusiei, conform cotidianului Le Figaro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
putin,
occident

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.