Vladimir Putin AMENINŢĂ Ankara: orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborât

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 decembrie 2015 241 afişări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că doborârea bombardierului rus a fost un "act inamic" al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forţele ruse vor doborî orice aparat militar rus care va intra în Siria.

"Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze; în schimb, turcii au căutat susţinerea NATO", a declarat Putin, conform Corriere della Sera.

"Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborârea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autorităţile turce au vrut să arate Statelor Unite şi Uniunii Europene că sunt un partener de încredere", a adăugat liderul rus, trecând la ameninţarea directă a Ankarei.

"Dacă până acum aviaţia militară turcă încălca frecvent spaţiul aerian sirian, să o facă şi acum!", a avertizat Vladimir Putin, amintind că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
TURCIA,
/actualitate/vladimir-putin-ameninta-ankara-orice-avion-turc-care-intra-neautorizat-in-siria-va-fi-doborat-14923382
14923382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.