Vlad Voiculescu, ţinta liberalilor. Nelu Tătaru: Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă nu se lămureşte lista testelor

Postat la 10 martie 2021 74 afişări

Vlad Voiculescu, ţinta liberalilor. Nelu Tătaru: Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă nu se lămureşte lista testelor

Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămureşte problema listelor cu testarea pe judeţe, declară Nelu Tătaru.

Demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid-19 pe judeţe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize, declară într-un interviu la RFI preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru.

Fostul ministru PNL al Sănătăţii se referă pe de altă parte în interviu la dezvăluirile făcute de societatea civilă privind existenţa unui sistem paralel de vaccinare în Bucureşti şi precizează că a discutat cu reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi că urmează ca săptămâna viitoare să existe lămuriri, iar centrele respective de vaccinare „să intre în circuitul deschis".

Întrebat cum i se pare demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele pe judeţe, Nelu Tătaru a spus că, plecând de la principiul că populaţia trebuie să fie informată, numai că fiecare informaţie trebuie să fie asumată, avizată şi corectă: „Nu ştiu, nu am cunoştinţă în acest moment dacă acele informaţii care au ajuns către populaţie au fost avizate de structuri sau nu, cred că aici este treaba Guvernului şi a premierului să evalueze sau să verifice. Dar mă reîntorc, este absolut necesar, atât pentru o informare corectă, ca aceste date să vină şi să vină defalcat pe fiecare zonă, după cum şi evoluţia acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din ţara noastră”.

Întrebat, de asemenea, dacă pe fond, demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele pe judeţe i se pare corect, Tătaru a răspuns: „Da, pe fond, mi se pare corect. O transparenţă trebuie să existe, informarea trebuie să existe, dar acele lucruri pe care noi le considerăm amănunte şi care înseamnă asumarea şi corectitudinea unor date cu avizarea de către instituţia respectivă trebuie să existe”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voiculescu,
refuz,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.