Virusul care se află la câteva mutaţii de declanşarea unei noi pandemii. Ce este MERS-CoV şi care sunt simptomele

Postat la 10 iunie 2021 1180 afişări

Virusul care se află la câteva mutaţii de declanşarea unei noi pandemii. Ce este MERS-CoV şi care sunt simptomele

Un alt virus ar putea declanşa o nouă pandemie. MERS-CoV se află la doar câteva mutaţii distanţă până la a deveni o ameninţare pandemică. 

Un alt virus ar putea să declanşeze o nouă pandemie. O echipă internaţională de cercetători a descoperit că MERS-CoV, cunoscut şi ca Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, este la doar un pas distanţă de a deveni o nouă ameninţare pandemică gravă, scrie medicalxpress.com.

Descoperirea a fost descrisă de experţi într-o lucrare publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

MERS-CoV a apărut pentru prima dată în 2012 în Arabia Saudită. Testele au arătat că virusul este letal, după ce aproximativ 40% dintre pacienţii iniţiali au murit din cauza infecţiilor. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că majoritatea infecţiilor provin de la dromaderii care, la rândul lor, au luat luat virusul de la lilieci.

Deşi este alarmant, focarul de MERS-CoV a primit puţină atenţie, deoarece nu părea să fie transmisibil de la om la om. De la izbucnirea focarului, cercetătorii au descoperit că până la 80% din dromaderii care au fost testaţi – dintre care 70% trăiesc în Africa – au anticorpi pentru MERS-CoV.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virus,
declansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.