Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID: „Această pandemie nu poate să fie închisă cu actualele vaccinuri. Într-un an trebuie schimbate”

Postat la 23 martie 2021 966 afişări

Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID: „Această pandemie nu poate să fie închisă cu actualele vaccinuri. Într-un an trebuie schimbate”

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timişoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu a depăşit faza de testare pe animale, mai exact pe un lot de 40 de şobolani. Următorul pas este realizarea documentaţiei pentru Agenţia Medicamentului, iar dacă va fi aprobat va trece la studiile clinice pe om.

Într-un interviu pentru GÂNDUL, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România spune că împreună cu colectivul de la Timişoara dezvoltă un vaccin anti-Covid foarte uşor de administrat care ar putea oferi imunitate cel puţin 17 ani, însă autorităţile din România nu au fost interesate de acest lucru. Profesorul Păunescu afirmă însă că această pandemie nu poate să fie închisă cu vaccinurile actuale, deoarece imunitatea oferită de anticorpi durează cel mult un an.

Studiile clinice pe om în prima fază ar înseamna vaccinarea a circa 20-30 de voluntari sănătoşi şi urmărirea efectelor toxice pe aceştia. După aceea, dacă lucrurile merg bine trebuie să înaintezi la Agenţia Medicamentului documentaţia şi să treci la faza a doua care înseamnă vaccinarea pe câteva sute de voluntari până la o mie pentru a afla eficienţa vaccinurilor. Dacă treci de faza aceasta în care eficienţa vaccinului este de peste 60% se trece în faza a treia în care sunt vaccinaţi zeci de mii de oameni. Această etapă ne spune ce efecte secundare sunt. După fază a treia dacă totul este în parametri se trece la producţia în masă”, explică profesorul Păunescu, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale pentru GÂNDUL

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
inchidere,
vaccinuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.