Vinerea NEAGRĂ. Lovitură majoră pentru românii cu credite: Dobânzile explodează. Robor la 3 luni a sărit de 2,54%

Autor: Cristina Bellu Postat la 04 mai 2018 41171 afişări

Vinerea NEAGRĂ. Lovitură majoră pentru românii cu credite: Dobânzile explodează. Robor la 3 luni a sărit de 2,54%

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit la calculul costului creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut vineri de la 2,49% la 2,54%, nivel înregistrat ultima dată în decembrie 2013, potrivit datelor BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a sărit de la 2,58%, la 2,65%, în timp ce indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni a crescut vineri de la 2,64%, la 2,69%   

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indice,
dobanzi,
timp,
continuare,
dobanda,
banci,
bnr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.