Vila lui Osama ben Laden, supravegheata de CIA cu un tip nou de avion fara pilot, invizibil pe radar

Postat la 18 mai 2011 12 afişări

CIA a utilizat un nou tip de avion fara pilot, care nu poate fi detectat pe radar, in zeci de misiuni secrete, in spatiul aerian pakistanez, pentru a monitoriza complexul in care a fost ucis Osama ben Laden, au declarat fosti si actuali oficiali americani, citati de Washington Post in editia online.

Aceste zboruri "clandestine" au inceput cu mai multe luni inainte de asaltul de la 2 mai, in cadrul unui efort de a obtine inregistrari video de mare rezolutie, pe care satelitii nu le pot oferi. Noul avion a permis Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA) sa "ocoleasca", la mare altitudine, interdictiile impuse de Pakistan altor asemenea avioane fara pilot, de tip Predator sau Reaper, care efectueaza in mod curent atacuri impotriva militantilor, langa frontiera cu Afganistanul. Agentia a recurs la noul avion sofisticat "pentru ca avea nevoie sa vada mai multe din ceea ce se intampla" decat pot permite alte platforme, a declarat un fost oficial american, la curent cu detaliile operatiunii. "Nu poti sa mentii un Predator deasupra - pakistanezii ar sti", a adaugat el. In aceste eforturi de monitorizare au fost implicati si sateliti, echipament de interceptare audio si agenti CIA cu baza intr-o casa conspirativa in Abbottabad, orasul unde a fost gasit ben Laden. Agentia a refuzat sa faca vreun comentariu pe tema acestui articol, precizeaza cotidianul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Osama ben Laden,
CIA,
radar
/actualitate/vila-lui-osama-ben-laden-supravegheata-de-cia-cu-un-tip-nou-de-avion-fara-pilot-invizibil-pe-radar-8272253
8272253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.