Viktor Orban, pregătit să scadă cu forţa preţurile la electricitate, gaz şi căldură

Postat la 22 martie 2013 20 afişări

Premierul conservator Viktor Orban a declarat vineri pentru postul naţional de radio MR1 că intenţionează să continue politica de scădere a preţurilor la electricitate, gaz şi căldură "cu forţa", dacă va fi necesar, referindu-se la protestele unor furnizori.

Viktor Orban, pregătit să scadă cu forţa preţurile la electricitate, gaz şi căldură

 "Dacă o cooperare nu este posibilă între Guvern şi furnizori, Cabinetul va continua cu forţa scăderea preţurilor pentru serviciile publice, cu scopul de a le coborî sub nivelul mediu european", a declarat Orban.

Furnizorii din Ungaria sunt filiale ale grupurilor internaţionale RWE şi EnBW (Germania) sau ENI (Italia).

Guvernul a decis să reducă preţurile la electricitate, gaz şi căldură cu 10% pentru locuinţe, începând de la 1 ianuarie 2013, lovind astfel în furnizori.

Potrivit lui Orban, furnizorii s-au "aliat împotriva familiilor ungare, de la care obţin profituri". El îi acuză că au obţinut "profituri de sute de miliarde (de forinţi), pe care le-au repatriat".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viktor-orban-pregatit-sa-scada-cu-forta-preturile-la-electricitate-gaz-si-caldura-10684684
10684684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.