Viitorul Papă ar putea fi un latino-american, un african sau un asiatic. Cine are cele mai mari şanse

Postat la 12 februarie 2013 5 afişări

Cardinalii vor avea de făcut o opţiune dificilă, într-o perioadă în care Biserica Catolică se confruntă cu o contestaţie internă şi schimbări rapide în lume, iar de această dată alegerea unui Papă din rândul prelaţilor latino-americani, africani sau asiatici nu poate fi exclusă.

Numele noului Papă nu a fost cunoscut niciodată înainte de conclav. Nimeni nu a prevăzut alegerea lui Karol Wojtyla în 1978, în schimb, în privinţa succesorului său, numeroşi book-makeri au pariat pe Joseph Ratzinger, persoana cea mai cunoscută din Curie.

În orice caz, decizia Papei de a se retrage din cauza vârstei va avea "multă influenţă asupra alegerii noului Papă", a apreciat expertul Marco Politi, notând că Biserica "are nevoie" de persoane mai tinere. Or, numeroşi cardinali tineri şi promiţători provin din sudul lumii.

"Colegiul sacru", care trebuie să găsească un succesor pentru Benedict al XVI-lea, va număra 118 cardinali electori (care au o vârstă mai mică de 80 de ani), cu puţin sub limita admisă de 120.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Papă,
latino-american,
african,
asiatic
/actualitate/viitorul-papa-ar-putea-fi-un-latino-american-un-african-sau-un-asiatic-cine-are-cele-mai-mari-sanse-10556978
10556978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.