Videanu vrea sa reduca preturile fortat, ca in Grecia, unde inflatia a explodat din cauza scumpirilor

Postat la 19 iulie 2010 55 afişări

Ministerul Economiei ii ameninta pe comerciantii care isi vand prea scump marfurile ca le va monitoriza preturile si ca, daca se vor constata "derapaje", va fi chemata Protectia Consumatorilor pentru a interveni. Ministrul Adriean Videanu a precizat ca un proiect similar a fost aplicat in Grecia, efectul principal fiind ca la trei luni de la aplicarea lui preturile au scazut, in medie, cu 7%.

"Avem in evaluare la Ministerul Economiei un proiect numit Observatorul Preturilor. Vom monitoriza in peste 1.400 de puncte preturile, iar acolo unde vor fi derapaje, va interveni Agentia pentru Protectia Consumatorului", a explicat Adriean Videanu la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia unei intalniri cu reprezentantii IMM.

In momentul de fata, un proiect similar este derulat de catre Ministerul Agriculturii si prevede monitorizarea preturilor la produsele alimentare din cele mai importante piete agroalimentare la nivel national. Datele prezinta insa doar o baza statistica, fara a avea vreun rol intr-o eventuala verificare sau impunere a preturilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Videanu,
reducere,
preturi,
ieftiniri,
Grecia
/actualitate/videanu-vrea-sa-reduca-preturile-fortat-ca-in-grecia-unde-inflatia-a-explodat-din-cauza-scumpirilor-6605316
6605316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.