Videanu: PNL o să iasă din USL. Nu exclud guvern de uniune naţională, dar e puţin probabil

Postat la 21 septembrie 2012 15 afişări

Puterea şi opoziţia actuală trebuie să găsească "o soluţie de coabitare", dacă nici USL şi nici ARD nu obţin 50% plus unu la parlamentare, a declarat, la RFI, liderul PDL Adriean Videanu, susţinând că PNL va ieşi din USL şi că nu exclude un guvern de uniune naţională, deşi şansele sunt mici.

Adriean Videanu crede că "va trebui, în interes naţional, găsită o soluţie de coabitare". "Ar trebui să depăşim discursurile politicianiste. Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă: în momentul în care cineva vine cu o iniţiativă, ceilalţi, din cealaltă tabără, singurul argument e, scuzaţi-mi expresia, «ba pe-a mă-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politică decât printr-o dezbatere foarte serioasă a soluţiilor cu care vin partidele politice", a spus fostul ministru, citat de RFI. Videanu consideră că "trebuie să se polarizeze opţiunile de dreapta şi de stânga". "Mie mi se pare total împotriva cursului firesc alianţa PSD-PNL. Este o alianţă de conjunctură, care a fost o alianţă îndreptată împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fără nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred că o clarificare pe dreapta şi stânga după alegerile parlamentare este necesară şi utilă evoluţiei politice a României", explică preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
usl,
videanu,
pdl,
guvernare
/actualitate/videanu-pnl-o-sa-iasa-din-usl-nu-exclud-guvern-de-uniune-nationala-dar-e-putin-probabil-10107415
10107415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.