Victor Ponta şi Ion Iliescu, realeşi la Congresul PSD. Dragnea, promovat preşedinte executiv

Postat la 20 aprilie 2013 40 afişări

Victor Ponta a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PSD, în timp ce Liviu Dragnea a fost ales preşedinte executiv al partidului, potrivit anunţului oficial al rezultatului votului delegaţilor la congresul partidului, desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti.

Victor Ponta şi Ion Iliescu, realeşi la Congresul PSD. Dragnea, promovat preşedinte executiv

Ponta a fost singurul candidat la şefia partidului. "Îmi doresc o echipă unită şi performantă", a spus Ponta, după anunţarea rezultatelor, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a fost şi el singurul candidat pentru funcţia de preşedinte executiv, nou-înfiinţată în urma votului deschis acordat în unanimitate de congres.

Ion Iliescu a fost propus de către Victor Ponta pentru a ocupa funcţia de preşedinte de onoare al partidului şi a fost votat în unanimitate de către delegaţi.

Vicepreşedinţi la nivel naţional au fost aleşi, în ordinea numărului de voturi obţinute: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.

Funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni au fost adjudecate de următorii candidaţi: Regiunea Nord - Est - Gheorghe Nichita; Regiunea Sud - Est - Marian Oprişan; Regiunea Sud - Mircea Cosma; Regiunea Sud - Vest - Paul Stănescu; Regiunea Vest - Ion Mocioalcă; Regiunea Nord - Vest - Ioan Rus; Regiunea Centru - Mircea Duşa; Regiunea Bucureşti - Ilfov - Robert Negoiţă.

Cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost adjudecate, în ordinea numărului de voturi, de Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea.

De asemenea, Congresul PSD a adoptat cu unanimitate de voturi o rezoluţie prin care mandatează CExN al partidului să elaboreze şi să încheie un Protocol de colaborare între PSD şi UNPR şi să iniţieze procedurile privind fuziunea dintre cele două partide.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/victor-ponta-si-ion-iliescu-realesi-la-congresul-psd-dragnea-promovat-presedinte-executiv-10772168
10772168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.