Viceprimarul unei localităţi din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi

Postat la 22 iulie 2013 269 afişări

Un oficial local din Franţa a declarat că Adolf Hitler "nu a putut omorî suficienţi romi nomazi", cu ocazia unui eveniment unde a fost provocat prin acuzaţii de rasism şi neonazism, relatează presa franceză.

Viceprimarul unei localităţi din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi

 "Pe fondul saluturilor naziste şi acuzaţiilor de rasism, Gilles Bourdouleix (n.red. - viceprimarul localităţii Cholet - vestul Franţei) a răspuns provocărilor declarând: «Hitler nu a putut omorî suficienţi nomazi», scrie ziarul Le Courrier de l'Ouest.

Declaraţiile oficialului local au fost înregistrate.

Jean-Louis Borloo, liderul partidului de dreapta UDI din care face parte viceprimarul Bourdouleix, a condamnat în termeni vehemenţi aceste declaraţii.

Gilles Bourdouleix a explicat că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, subliniind că a afirmat de fapt: "Dacă eu aş fi fost Hitler, ar fi fost morţi", în timp ce nomazii i-ar fi adresat salutul nazist.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viceprimarul-unei-localitati-din-franta-hitler-nu-a-putut-omori-suficienti-romi-nomazi-11139972
11139972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.