Vicepremierul italian avertizează: Prăbuşirea Italiei ar fi prăbuşirea euro

Postat la 25 iunie 2012 10 afişări

Prăbuşirea economiei italiene ar însemna prăbuşirea euro, a declarat vicepremierul italian Antonio Catricala într-un interviu pentru Il Messaggero.

"Europa şi partenerii noştri nu trebuie să ne ajute pe noi, ci pe ei înşişi. Numai o Europă mai puternică şi mai unită poate avea un viitor", a susţinut acesta, informează Bloomberg. Costurile de finanţare a Italiei au depăşit pe pieţele secundare nivelul de 6% pentru obligaţiunile de stat cu maturitatea la 10 ani, şi se apropie de pragul psihologic de 7%, la care datoria este considerată nesustenabilă. Grecia, Irlanda şi Portugalia au solicitat ajutor extern după ce costurile de finanţare au depăşit 7%.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
bce,
zona euro
/actualitate/vicepremierul-italian-avertizeaza-prabusirea-italiei-ar-fi-prabusirea-euro-9779356
9779356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.