Viber va fi preluată de cel mai mare retailer online din Japonia, pentru 900 milioane de dolari

Postat la 14 februarie 2014 44 afişări

Compania Viber Media, producătorul aplicaţiei pentru apeluri de voce pe internet Viber, va fi preluată de Rakuten, cel mai mare retailer online din Japonia, pentru 900 de milioane de dolari.

Viber va fi preluată de cel mai mare retailer online din Japonia, pentru 900 milioane de dolari

 Viber Media, cu sediul în Cipru, dezvoltă aplicaţii de mesagerie şi voce pe internet destinate smartphone-urilor, tabletelor şi computerelor. Aplicaţiile şi serviciile companiei au 300 de milioane de utilizatori în 193 de ţări, potrivit Wall Street Journal.

Rakuten are 200 de milioane de utilizatori, iar preluarea Viber va extinde afacerile companiei japoneze, care deţine, pe lângă operaţiunile de bază de comerţ electronic, şi activităţi în zona serviciilor financiare, e-readere şi chiar o echipă de baschet.

Directorul general al Rakuten, Hiroshi Mikitani, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că grupul japonez a acceptat să plătească aproape 1 miliard de dolari pentru Viber deoarece oferă un potenţial uriaş de creştere a veniturilor şi a numărului de clienţi, în special pe pieţele emergente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viber-va-fi-preluata-de-cel-mai-mare-retailer-online-din-japonia-pentru-900-milioane-de-dolari-12083504
12083504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.