Vezi aici câţi ani se împlinesc astăzi de la primul SMS

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 decembrie 2012 67 afişări

“Crăciun fericit!” este textul primului mesaj scris transmis prin mobil a cărui aniversare o sărbărim chiar astăzi. La data de trei decembrie 1992, inginerul în vârstă de doar 22 de ani pe nume Neil Papworth trimitea acest mesaj lui Richard Javris, un executiv de la compania britanică din telecom Vodafone, potrivit qz.com. Se pare că Jarvis se afla la petrecerea de Crăciun a companiei în Newbary din New England şi a primit mesajul pe un Orbitel 901 care arăta astfel :

De acum 20 de ani de când primul SMS a fost trimis, acesta s-a dovedit o formă esenţială de comunicare, mai ales în timpul dezastrelor când canalele de trafic folosite pentru apeluri telefonice sau transferuri mari de date sunt supraîncărcate.

Acum, SMS-ul este ameninţat de alternative precum mesajele transmise prin intermediul Facebook sau iMessage-ul de la Apple, iar declinul acestei forme de comunicare devenită tradiţională este inevitabil, majoritatea oamenilor cumpărând smartphone-uri care fac posibilă comunicarea scrisă prin alte metode, gratuite. Prin urmare, viitorul SMS-ului este proiectat în pieţe precum Africa sau India.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SMS,
Orbitel 901,
telefon
/actualitate/vezi-aici-cati-ani-se-implinesc-astazi-de-la-primul-sms-10364358
10364358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.