Veşti proaste pentru elevi. Cum spune ministrul învăţământului Sorin Cîmpeanu că trebuie să procedeze elevii pentru a recupera materia pierdută

Postat la 13 ianuarie 2021 371 afişări

Veşti proaste pentru elevi. Cum spune ministrul învăţământului Sorin Cîmpeanu că trebuie să procedeze elevii pentru a recupera materia pierdută

Pentru a recupera din materia pierdută, elevii vor putea să facă ore şi sâmbăta. Profesorii şi elevii ar putea să facă ore şi în vacanţa de vară. Sorin Cîmpeanu: Plata orelor remediale va fi de 200 de lei pe lună, per elev, nu de 500 de lei

Vor mai recupera materia pierdută? Asta se întreabă tot mai mulţi elevi din clasele terminale. Cum o să reuşească să treacă cu brio de examenele finale, dacă nu au înţeles mare lucru din orele online. Nimeni nu le spune clar, însă planuri sunt.

Să facă ore de recuperare, fie sâmbăta, fie la vară, care vor fi plătite în plus. Dar şi aici apar deja probleme. Chiar ministrul Sorin Cîmpeanu se contrazice-n declaraţii.

„Plata orelor remediale pentru profesorii care se vor implica în predarea materiei pentru recuperare va fi de 200 de lei pe lună, per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Totul ca şi cum niciodată nu ar fi spus că plata va fi de 500 de lei pe lună, per elev. Până se hotărăşte ministrul, elevii sunt cei care pierd, cu fiecare oră care trece.

Elevii din Germania, care nu au avut acces la internet, au făcut şcoală din bancă. Autorităţile au lăsat şcolile deschise pentru cei care nu au avut de ce pe să înveţe. De ce nu ne putem compara cu germanii, spune expertul în educaţie, Marian Staş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recuperare,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.