Veşti bune pentru pensionari. Ce spune Florin Cîţu că se întâmplă cu pensiile anul acesta

Autor: Mediafax Postat la 27 ianuarie 2021 660 afişări

Veşti bune pentru pensionari. Ce spune Florin Cîţu că se întâmplă cu pensiile anul acesta

Premierul Florin Cîţu dă asigurări că pensiile vor fi în acest an mai mari decât anul trecut, însă nu precizează clar, deocamdată, cu cât va creşte punctul de pensie: „pensiile trebuie  bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală”.

Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei, a spus premierul, miercuri.

„Până să începem orice anul acesta deja cresc cheltuielile cu opt miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie şi alocaţiile cu încă 2,3 milioane de lei. Deci suplimentăm bugetul din anul acesta fără să facem nimic cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB”, afirmă Florin Cîţu.

Pensiile de anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, este cert, iar bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare.

Întrebat cu cât se va majora punctul de pensie, până la urmă, dacă a fost stabilit un prag până la care creşte punctul de pensie, premierul a răspuns: „Noi am anunţat că vom face o legislaţie în ceea ce priveşte pensiile, o să fie modificată pentru că sunt multe probleme acolo. Noi, ca şi coaliţie, avem obiective foarte clare: pensiile să fie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală, dar repet, anul acesta pensiile vor fi mai mari decât anul trecut”.

Chestionat dacă susţine punctul de vedere al lui Ludovic Orban, care spunea că pensiile ar trebui să crească cu inflaţia de anul trecut plus jumătate din creşterea salariului mediu pe economie, Cîţu a spus că susţine propriul său punct meu de vedere: „Acela în care spun foarte clar că pensiile anul acesta sunt mai mari decât anul trecut”.

„Bineînţeles că ne uităm la mai multe variante când discutăm despre pensii, ne uităm mai mult la o dimensiune pe termen lung pentru că orice se întâmplă anul acesta are implicaţii pentru anii următori şi de aceea trebuie să trecem la o bugetare multianuală”, a afirmat premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.