Veşti bune pentru angajaţi. Categoria de persoane care va câştiga mai mult din această lună

Autor: Roxana Rosu Postat la 30 iunie 2022 394 afişări

Veşti bune pentru angajaţi. Categoria de persoane care va câştiga mai mult din această lună

Valoarea maximă a cardurilor Edenred Ticket Restaurant se majorează de la 1 iulie la 30 de lei, de la 20,17 lei pentru fiecare zi lucrată / angajat, creşterea fiind cuprinsă în pachetul de măsuri socio-economice „Sprijin pentru România”, propus de Guvern. 

„Toate sectoarele de activitate au fost afectate de fluctuaţiile economice şi evenimentele din ultima perioadă. Iar atât angajatorii, cât şi angajaţii din România au resimţit din plin impactul, mai ales anul acesta. De aceea, salutăm majorarea valorii tichetului de masă şi credem că reprezintă un sprijin real pentru angajaţi, pentru că susţine puterea lor de cumpărare, în raport cu valurile repetate de creştere a preţurilor. În acelaşi timp, majorarea vine în sprijinul angajatorilor, care se confruntă cu o nouă destabilizare a pieţei muncii, iar atragerea şi loializarea angajaţilor devine o temă din ce în ce mai presantă şi o prioritate de prim nivel”, a declarat Codruţ Nicolau, Director General, Edenred România şi Benefit Systems.

Conform unui studiu realizat de către Exact Business Solutions, la cererea Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete (APET), în decembrie 2021, 6 din 10 companii considerau că valoarea tichetelor de masă ar fi trebuit să crească, pentru a le asigura angajaţilor o alimentaţie corespunzătoare, iar 87% dintre angajatori consideră că tichetele îmbunătăţesc calitatea vieţii angajaţilor.

În ceea ce priveşte angajaţii, 74% dintre aceştia au afirmat că tichetele de masă sunt o componentă indispensibilă a pachetului salarial, iar 60% dintre respondenţii care vor să îşi schimbe locul de muncă vor tichete de masă în pachetul de beneficii salariale.

Cardurile de masă pot fi înrolate în aplicaţiile MyEdenred, Google Pay (pentru utilizatorii Android) sau Apple Pay (pentru utilizatorii iOS), iar plăţile se pot face contactless, cu cardul, telefonul mobil sau smartwatch-ul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
crestere,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.