Veniturile şi cheltuielile populaţiei în trimestrul doi au crescut uşor faţă de trimestrul anterior

Postat la 04 octombrie 2011 40 afişări

Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării au fost în trimestrul al doilea de 2.408 lei, în creştere cu 90 de lei comparativ cu primul trimestru, iar cheltuielile au crescut cu 61 lei, la 2.159 lei, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primele trei luni, veniturile totale medii lunare au fost de 2.318 lei, iar cheltuielile medii lunare de 2.098 lei. Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, în perioada aprilie-iunie, veniturile totale medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 2.408 lei pe gospodărie şi 835 lei pe persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 1.994 lei lunar pe gospodărie (692 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 414 lei lunar pe gospodărie (143 lei pe persoană). Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (47,6% din veniturile totale ale gospodăriilor în trimestrul întâi, respectiv 48,6% în trimestrul al doilea). La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (24%, în scădere cu 0,9 puncte procentuale faţă de primele trei luni), veniturile din agricultură cu 4%, veniturile din activităţi neagricole independente cu 2,6% şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei cu 1,8%. O pondere importantă deţin şi veniturile în natură (17,2%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (15,4%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
venituri,
cheltuieli,
evolutie
/actualitate/veniturile-si-cheltuielile-populatiei-in-trimestrul-doi-au-crescut-usor-fata-de-trimestrul-anterior-8836616
8836616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.