Veniturile Renault au scăzut cu 12% în primul trimestru, la 8,27 miliarde de euro

Postat la 25 aprilie 2013 29 afişări

Veniturile grupului Renault, al doilea mare producător auto din Franţa, au scăzut în primul trimestru cu 12%, la 8,27 miliarde euro, după ce creşterea livrărilor în afara Europei nu a putut compensa intensificarea declinului pieţei europene, aflată în al şaselea an de contracţie.

Veniturile Renault au scăzut cu 12% în primul trimestru, la 8,27 miliarde de euro

 Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau venituri de 8,57 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Renault şi rivalul PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto din Franţa, şi-au redus estimările privind vânzările totale de autoturisme din Europa în acest an. Recesiunea din statele zonei euro a împins piaţa la minimul a două decenii.

Contracţia pieţei auto europene a contribuit şi la declinul cu 26% al profitului operaţional al constructorului german Volkswagen în primul trimestru, respectiv cu 56% în cazul grupului Daimler.

Cursul de schimb a avut un impact negativ de 251 milioane de euro în veniturile grupului francez în primul timestru. Variaţia monedelor din Argentina şi Brazilia faţă de euro a avut cel mai puternic efect negativ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/veniturile-renault-au-scazut-cu-12-in-primul-trimestru-la-8-27-miliarde-de-euro-10795948
10795948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.