Veniturile Orange au scăzut la 913 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 21 februarie 2013 19 afişări

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telecomunicaţii mobile, a înregistrat anul trecut venituri totale de 913 mil. euro, în scădere cu 2,6% faţă de 2011, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare, potrivit datelor anunţate de companie şi de acţionarul majoritar, grupul France Telecom.

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telecomunicaţii mobile, a înregistrat anul trecut venituri totale de 913 mil. euro, în scădere cu 2,6% faţă de 2011, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare, potrivit datelor anunţate de companie şi de acţionarul majoritar, grupul France Telecom. Excluzând impactul reducerii cu 40% a tarifelor de interconectare, Orange ar fi înregistrat o creştere de aproape 1% a veniturilor, au spus reprezentanţii companiei de telefonie mobilă. "Eliminând impactul măsurilor de reglementare, veniturile Orange România au înregistrat o creştere de 0,8% în 2012 faţă de anul anterior." Orange nu a oferit detalii despre profitul obţinut în 2012. Cu un an în urmă, Orange a fost cea mai profitabilă companie de pe piaţa locală de comunicaţii, cu un câştig net de 190 mil. euro la venituri totale de 940 mil. euro, conform Ministerului de Finanţe. În ceea ce priveşte perspectivele pentru anul curent, directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher, CEO al companiei, a menţionat că operatorul va continua investiţiile în reţea. "În 2013 intenţionăm să investim masiv în reţele de ultimă generaţie 4G, în extinderea portofoliului de servicii şi produse şi ne vom menţine atenţia asupra calităţii serviciilor şi a modului în care interacţionăm cu clienţii noştri."

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orange,
telecomunicatii mobile
/actualitate/veniturile-orange-au-scazut-la-913-mil-euro-10582369
10582369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.