Veniturile OPEC vor atinge in acest an un nivel record, de peste 1.000 miliarde dolari

Postat la 15 iunie 2011 13 afişări

Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) va obtine in acest an venituri record, de peste 1.000 miliarde de dolari, maximul precendent, de 965 miliarde de dolari, fiind inregistrat in 2008, potrivit administratiei americane, citate de cotidianul Financial Times.

Estimarea privind venituri de 1.043 miliarde de dolari in acest an reprezinta o majorare substantiala, de 32,5%, fata de veniturile OPEC de 780 miliarde de dolari de anul trecut.

Administratia pentru Informatie in domeniul Energetic, divizia de statistica a Departamentului pentru Energie al SUA, a publicat noi prognoze, incluzand preturi mai mari la petrol si suplimentarea productiei in acest an.

OPEC, care controleaza 40% din livrarile de petrol la nivel mondial, beneficiaza de cotatia ridicata a barilului de petrol, de peste 100 de dolari, noteaza Financial Times.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OPEC,
venituri,
bani,
crestere
/actualitate/veniturile-opec-vor-atinge-in-acest-an-un-nivel-record-de-peste-1-000-miliarde-dolari-8345650
8345650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.